ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυρίως κουρδική πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, πολιορκήθηκε από το τουρκικό κράτος επί τρεις μήνες.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από μισθοφόρους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, βομβάρδισαν άγρια τις συνοικίες της πόλης και σκότωσαν εκατοντάδες αμάχους Κούρδους – Τούρκους πολίτες.
Οι φωτογραφίες που θα δείτε δεν είναι από κάποια πόλη της εμπόλεμης Συρίας. Είναι μέσα από την Τουρκία.
Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει κανονικότατη επανάσταση των Κούρδων και οι κουρδικές πόλεις βομβαρδίζονται ανηλεώς.
Κανείς όμως δεν μιλάει, τα δυτικά Μέσα ένοχα σιωπούν και συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους τα εγκλήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμικού καθεστώτος της Άγκυρας.
Η Τσίζρε βρίσκεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ακριβώς βορειοδυτικά εκεί που συναντιούνται τα σύνορα Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ.
Η πλειονότητα του πληθυσμού της είναι Κούρδοι. Ωστόσο, στην πόλη των 107.000 κατοίκων ζούνε και πολλοί Ασσύριοι/Συριάνοι χριστιανοί. Ο ποταμός Τίγρης κυλάει από τα βόρεια, ανατολικά και νότια της πόλης, για αυτό και το όνομά της, Τσίζρε, προέρχεται από το αραβικό Τζαζίρα που σημαίνει “νησί”.
Δείτε φωτογραφίες του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF News από τις καταστροφές που προκάλεσε ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές στη Τσίζρε:
































































