ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Παρίσι ο Τσίπρας “κουμπάρος” για την “αλλαγή της Ευρώπης”

Στο Παρίσι ο Τσίπρας “κουμπάρος” για την “αλλαγή της Ευρώπης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη συνάντηση κυβερνητικών σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, αναχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ολάντ επιδιώκει με την πρώτη αυτή συνάντηση -που, σημειωτέον, ως προς το διαδικαστικό σκέλος θα οργανωθεί με βάση το πρότυπο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σύγκλησης μεταξύ σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ όμως η σύγκληση αυτή προϋποθέτει την προγραμματική μετατόπιση των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τα αριστερά και σε αυτό, θα έχει ρόλο “κουμπάρου” ο Αλέξης Τσίπρας με την Αριστερά.

Στόχος είναι να υπάρξει μία οργανωμένη και ισχυρή απάντηση στις ακραίες φωνές που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στην Ευρώπη, ενώ η επισημότητα της συνάντησης τονίζεται από το γεγονός ότι πραγματοποιείται στον τύπο μίας Συνόδου Κορυφής.

Στη σύνοδο αυτή θα συζητηθούν συνολικά η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, με άξονα το προσφυγικό και ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.

Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε άλλη συνάντηση που οργανώνει επίσης στο Παρίσι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας για Κυπριακό: «Κατάργηση των εγγυήσεων και απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων»

Σε πανικό ο καταρρέων Μητσοτάκης σχεδιάζει πρόωρες εκλογές – Η απάντηση Τσίπρα από τη Λευκωσία: ΔΕΝ θα προλάβεις! «Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα» – Μας λένε «λαϊκιστές» αυτοί που «αυξάνουν τους μετακλητούς κατά 50% και τους μισθούς τους κατά 70%»

ΠΑΣΟΚ: Μετωπική σύγκρουση Διαμαντοπούλου-Δούκα για τις συνεργασίες

Τσίπρας από Λευκωσία: Στις εκλογές πάμε για να νικήσουμε, όχι για καταγραφή δυνάμεων – Θα είναι ντέρμπι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...