Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το FBI ξεκλείδωσε το iPhone και ο γάιδαρος πετάει

Το FBI ξεκλείδωσε το iPhone και ο γάιδαρος πετάει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το iPhone του Συέντ Ριζουάν Φαρούκ, του ανθρώπου που μαζί με τη σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ, σκότωσε 14 άτομα στο Σαν Μπερναντίνο, ξεκλείδωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά την εξέλιξη αυτή απέσυρε τη νομική υπόθεσή του εναντίον της Apple, αφήνοντας νομικά ανοιχτό το θέμα διαχείρισης των κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά.

Το ξαφνικό τέλος της νομικής διαμάχης που έφερε σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία παραγωγής κινητών νέας τεχνολογίας, θεωρείται ως νίκη της Apple. Η εταιρία εναντιώθηκε στην απόφαση δικαστηρίου την οποία αξιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την παραγωγή νέου προγράμματος, που θα επέτρεπε την «εναλλακτική» πρόσβαση στα στοιχεία και τις πληροφορίες ενός κινητού iPhone.

Ωστόσο, η νομική διάσταση της δυνατότητας «προσβολής» ενός κινητού για την απόκτηση κρυπτογραφημένων πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος του, παραμένει ένα ανοιχτό νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί. Οι εταιρίες παραγωγής συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας επιμένουν ότι οτιδήποτε βοηθά τις αρχές να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ασφάλειας των συσκευών που παράγουν, υπονομεύει την προσωπική ασφάλεια των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και γενικότερα τις συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ωστόσο ο τέως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, έχει αναφέρει ως “βλακείες” την υπόθεση

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χίος: Συνελήφθη 61χρονος Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Ο Αλ-Σαράα επιτρέπει τη στρατιωτική εδραίωση του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Συρία

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Χρυσά iPhone 17 Pro και Captagon: Πώς εισέρχονται στη Γάζα εν μέσω πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr