ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNESCO, Αρχαιολογία, Αρχαιολόγοι, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, Μουσείο Ερμιτάζ, Παλμύρα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ρωσία συγκρότησε μια ομάδα εργασίας ειδικών για να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος, και είναι έτοιμοι να αποσταλούν στη Συρία για αυτή την αποστολή τους, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι την Τρίτη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεντίνσκι, η Ρωσία διατηρεί σχετική επικοινωνία και με την UNESCO και είναι έτοιμη να συμμετάσχει τόσο στην εκτίμηση των καταστροφών στην Παλμύρα όσο και στην αναστήλωση των μνημείων που καταστράφηκαν από τους τζιχαντιστές.
“Είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα εργασίας συστήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου Ερμιτάζ Μιχαήλ Πιοτρόφσκι”, δήλωσε ο υπουργός στο RIA Novosti.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από την UNESCO που πρέπει να οργανώσει και όλες τις δράσεις της ομάδας εργασίας στην Παλμύρα.
Η Παλμύρα, τόσο η αρχαία όσο και η νέα πόλη, καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015.
Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν εντελώς το Μουσείο της πόλης, αποκεφάλισαν τον διευθυντή αρχαιοτήτων, κατέστρεψαν τους αρχαίους ναούς στον αρχαιολογικό χώρο γιατί ήταν “ειδωλολατρικοί”, διεξήγαγαν παράνομες ανασκαφές για ανεύρεση θησαυρών, λεηλάτησαν και πούλησαν αρχαιότητες.
Στις 27 Μαρτίου 2015 ο στρατός της Συρίας υποστηριζόμενος από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και συμμαχικές δυνάμεις σιιτών από τον Λίβανο, το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν απελευθέρωσε την πόλη από τους τζιχαντιστές.























































