Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαύρα γενέθλια κάνει ο ψυχάκιας – Απέτυχε η επετειακή εκτόξευση πυραύλου

Μαύρα γενέθλια κάνει ο ψυχάκιας – Απέτυχε η επετειακή εκτόξευση πυραύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς με τροχιά εκτός των ανατολικών ακτών της χώρας, προχώρησε την Παρασκευή η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας.

Η αποτυχημένη εκτόξευση ακολουθεί την 4η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον Ιανουάριο, αλλά και την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, στις αρχές Φεβρουαρίου, με συνέπεια την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, επρόκειτο για μία αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου τύπου “Musudan” με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 3.000 χιλιομέτρων.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση επιχειρήθηκε το πρωί της Παρασκευής και φαίνεται ότι απέτυχε, χωρίς ωστόσο, να επιβεβαιώσει τον τύπο του πυραύλου.

Χθεσινές αναφορές του πρακτορείου Yonhap συνέδεαν την εκτόξευση πυραύλου με τη σημερινή ημέρα που είναι η ημέρα γέννησης του Μεγάλου Ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της χώρας. Το πόσους θα εκτελέσει από τα νεύρα του είναι άγνωστο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Η Βόρεια Κορέα καταδικάζει την αμερικανική επιχείρηση στη Βενεζουέλα ως «σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας»

Τα πέντε «θερμά» σημεία του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα κρίνουν τη μοίρα της δεκαετίας: Το 2026 προμηνύεται έτος-ορόσημο

Ετήσια Έκθεση CFR: Οι εστίες ανάφλεξης του 2026 – Η διεθνής αταξία σε πρώτο πλάνο

Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr