ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιράκ, Ισλαμιστές, Σαντριστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές,


















































Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χιλιάδες Ιρακινοί σιίτες διαδηλωτές εισήλθαν εντός της πράσινης ζώνης στην κεντρική Βαγδάτη και εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.
Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, για σιίτες μουσουλμάνους, υποστηρικτές του σιίτη ιμάμη Μουκτάντα Αλ Σαντρ.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του Ιράκ και ενισχύονται από το επίσης σιιτικό, ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν.
Κατηγορούν την κυβέρνηση, η οποία επίσης ελέγχεται από σιίτες, για διαφθορά και αναποτελεσματικότητα στη μάχη ενάντια στους σουνίτες μουσουλμάνους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πράσινη ζώνη από το πρωί του Σαββάτου, μετά τη νέα αποτυχία της Βουλής να δώσει το πράσινο φως για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών προτεινόμενη από την πρωθυπουργό Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι.























































