ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έναν νέο τρόπο για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από τον Ιούλιο, αποκάλυψε ότι εισηγήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα, με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι πρότεινε «μια συνεχή συνάντηση», αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.
Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε τέσσερα από τα έξι κεφάλαια και πρόσθεσε ότι το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας- εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος.
«Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε, την επόμενη μέρα, θα δημοσιευτούν στον ελληνοκυπριακό Τύπο», ισχυρίστηκε.
«Υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και, αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια- εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
«Είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στον διαχωρισμό», κατέληξε ο κ. Ακιντζί.























































