Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καυτός Ιούνιος με Ισπανία, Βρετανία και ΕΚΤ για το Βερολίνο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 21 Ιουνίου θα εκδώσει την απόφασή του το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας για την προσφυγή ομάδας Γερμανών κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων OMT της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Δικαστήριο.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από μια ομάδα περίπου 35.000 πολιτικών και ακαδημαϊκών στη Γερμανία που θέλησαν να μπλοκάρουν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων OMT, που ανακοίνωσε η ΕΚΤ το 2012 αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Δικαστήριο είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο πέρυσι απέρριψε την προσφυγή.

Υπενθυμίζεται πως τις ίδιες μέρες γίνονται οι εκλογές στην Ισπανία και το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως εκ τούτου οι εξελίξεις για το Βερολίνο αναμένονται εκρηκτικές όπως και για το σύνολο της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο – Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της

Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ – Μείωση φόρων και στο ρεύμα

Σλοβακία: Ακριβότερη η βενζίνη για αλλοδαπούς οδηγούς και αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Εκλογές Δανία: Η κεντροαριστερά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr