Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή ο νόμος που βάζει φυλακή τους Κούρδους βουλευτές

Ψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή ο νόμος που βάζει φυλακή τους Κούρδους βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική εθνοσυνέλευση ψήφισε την Παρασκευή τη νομοθεσία που επιτρέπει την άρση της βουλευτικής ασυλίας για όσα από τα μέλη της κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε “τρομοκρατικές” υποθέσεις, δηλαδή όσους σχετίζονται ή κατηγορούνται ότι συνεργάζονται με τους Κούρδους αυτονομιστές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 376 ψήφους σε σύνολο 550 βουλευτών, το τώρα απαιτείται και συνταγματική αναθεώρηση.

Ο νόμος αναμένεται να υπογραφεί από τον “σουλτάνο” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι αυτός ο νόμος -που ουσιαστικά αποσκοπεί να χώσει φυλακή τους φιλοκούρδους βουλευτές- θα προκαλέσει μεγαλύτερες εντάσεις στην Τουρκία, ίσως και γενικότερη ανάφλεξη στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι δεν κατοικούν μόνο στα εδάφη τους, στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και το 1/3 των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης είναι Κούρδοι, όπως και 700.000 Κούρδοι ζουν στη Σμύρνη.

Μια γενικευμένη εξέγερση του κουρδικού στοιχείου, λοιπόν, δεν θα περιοριστεί μόνο στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Το σοσιαλιστικό φιλοκουρδικό κόμμα HDP έχει 59 βουλευτές στην παρούσα τουρκική βουλή, η πλειονότητα των οποίων κινδυνεύει να φυλακιστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr