ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθερώνουν συνοικίες της Μανμπίτζ από το ISIS

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθερώνουν συνοικίες της Μανμπίτζ από το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη συνοικία Σαρία, στη δυτική Μανμπίτζ, την Τετάρτη.

Η Μανμπίτζ, στρατηγικής σημασίας πόλη στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και πολιορκείται από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το πρωί της Τετάρτης, στις 08.00, μαχητές των SDF κατάφεραν επίσης να καταλάβουν και τον κόμβο Μπαχράτ, όπως και τη μισή περίπου συνοικία Μπουστάν Αλ Χαντάτ.

Άγριες μάχες μαίνονται στο πάρκο – κήπο στη Μπουστάν Αλ Χαντάτ όπως και στην περιοχή του νοσοκομείου της Μανμπίτζ, με τις κουρδικές δυνάμεις να εισέρχονται αργά αλλά σταθερά προς το κέντρο της πόλης.

Η Μανμπίτζ, στα ελληνικά Ιεράπολης, είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.

Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους. Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ ξεκίνησε στις 31 Μαΐου.

Το ιστορικό της πολιορκίας καταγράφεται από τη Wikipedia εδώ: Operation Martyr and Commander Faysal Abu Layla

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr