Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι υδρογονάνθρακες περνάνε μέσα από την επίλυση του Κυπριακού

Οι υδρογονάνθρακες περνάνε μέσα από την επίλυση του Κυπριακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το έντονο ενδιαφέρον του Ισραήλ στην επίλυση των διαφορών Κύπρου – Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη συνάντηση που είχε με το Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Ιεροσόλυμα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επίλυση των εν λόγω διαφορών θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τον Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

Οι κ. Αναστασιάδης και Νετανιάχου επεσήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρεται, τέλος, ότι υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Ριάντ

Ο Φαραντούρης ζητά πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Τραμπ: Η Ινδία συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία

Ο 78χρονος Τόμας Μπάρακ νεο-οθωμανός «πλασιέ» – Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα παραλάβει F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr