Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σωσίβιο στη Μαρινόπουλος ρίχνουν Σκλαβενίτης και τράπεζες

Σωσίβιο στη Μαρινόπουλος ρίχνουν Σκλαβενίτης και τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σωσίβιο στη Μαρινόπουλος, τους 12.500 εργαζόμενους του δικτύου και τους άλλους τόσους των προμηθευτών αποφασίζουν να ρίξουν τράπεζες και Σκλαβενίτης.

Ήδη η Alpha Bank, καθώς και η Eurobank ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, ενώ την Πεμπτη αναμένεται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις η Εθνική και η Πειραιώς. Το τελευταίο τεκμαίρεται από το γεγονός της έγκρισης του σχεδίου από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών.

Tι προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα χορηγήσουν στη νέα εταιρεία (θα έχει νέο ΑΦΜ και θα ανήκει στον Σκλαβενίτη) 360 εκατομμύρια ευρώ δάνειο διάρκεια δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη.

Το επιτόκιο θα είναι 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.

Η νέα εταιρεία θα ανήκει σε ποσοστό 100% στη Σκλαβενίτης η οποία θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος για τη χρηματοδότησή της και άλλα 55 εκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και για μερική εξόφληση των προμηθευτών.

Πάντως, οι οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ¨κουρευτούν¨ σε ποσοστό που θα φτάνει ακόμα και στο 50%.
Τέλος η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΑΕ: Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

Το Ιράν θα στοχοποιήσει αμερικανοϊσραηλινά οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα στην περιοχή

Bank of America: Πρόωρη η αισιοδοξία στις αγορές – Προσοχή στη στρατηγική «καμένης γης» του Ιράν

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Γιάννη Στουρνάρα! Τρομερές αποκαλύψεις για το μνημονιακό μαύρο θέατρο της προπαγάνδας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr