ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Citigroup: Νίκη του Τραμπ θα βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση

Citigroup: Νίκη του Τραμπ θα βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενδεχόμενη νίκη του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ μπορεί να βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, «τορπιλίζοντας» την αμερικανική ανάπτυξη, αναφέρουν σε ανάλυσή τους στελέχη της Citigroup.

Όπως εξηγούν, οι αντιδράσεις σε κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετές για να επιφέρουν ύφεση στην παγκόσμια οικονομία και στις ΗΠΑ λόγω μειωμένων επενδύσεων, αλλά και βραχυπρόθεσμα, «σοκ» στις χρηματοοικονομικές αγορές.

H παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 0,8 εκατοστιαίες

Αν υπερισχύσει ο Τράμπ η «Citigroup» προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 0,7 έως 0,8 εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κάτω από το 2% που ο όμιλος θεωρεί το «κατώφλι» μιας ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδo.

Στην ίδια ανάλυση αναφέρεται, ότι κάποιες από τις αλλαγές που έχουν υποσχεθεί να εφαρμόσουν οι δύο υποψήφιοι αν εκλεγούν, θα δράσουν επιβραδυντικά στην αμερικανική ανάπτυξη, όποιον και αν εκλεγεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Independent: Ο Ρούμπιο συζητείται έντονα ότι θα φύγει από την κυβέρνηση Τραμπ για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγορείται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων

Τεχεράνη: «Η εκτέλεση του Τραμπ» σε ζωντανή μετάδοση από την ιρανική τηλεόραση

Ο Ελ-Σαγιέντ αποφεύγει να δηλώσει αν θα υποστηρίξει τον Σούμερ για την ηγεσία της πλειοψηφίας στη Γερουσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr