ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 - Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι
Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνγκελα Μέρκελ δεν προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της ως καγκελαρίου πριν την άνοιξη του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, θέλει προηγουμένως να εξασφαλίσει την υποστήριξη του προέδρου του βαυαρικού βραχίονα του κόμματος, της χριστιανοκοινωνικής ένωσης (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό το οποίο επικαλείται κύκλους του CDU.
Το περιβάλλον της Άγγελα Μέρκελ φοβάται ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της χωρίς την υποστήριξη του Ζέεχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.
Την αρχική της πρόθεση να την ανακοινώσει δημόσια την άνοιξη του 2016 την ανέβαλε αρχικά για το φετινό φθινόπωρο λόγω της προσφυγικής κρίσης και της διαμάχης που ξέσπασε για το θέμα αυτό εντός του συντηρητικού κόμματος, δηλαδή μεταξύ CDU και του αδελφού CSU.
Τώρα φαίνεται πως και αυτός ο στόχος αναβάλλεται κατά το Spiegel.
Η Αγγελα Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και επομένως η μακροβιότερη ηγέτης της Ευρώπης. Η 62χρονη πολιτικός συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους σοσιαλδημοκράτες στον λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό».
Εάν είναι ξανά υποψήφια και επανεκλεγεί καγκελάριος τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν καγκελάριος επί 16 χρόνια.























































