Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Παραγωγικές” οι επαφές του Ρώσου Αρχηγού με το τουρκικό επιτελείο

“Παραγωγικές” οι επαφές του Ρώσου Αρχηγού με το τουρκικό επιτελείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύ παραγωγικές χαρακτήρισαν τις επαφές που είχε η ηγεσία του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγού Βαλερί Γκερασίμοφ, τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Οι επαφές του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου με τον Τούρκο ομόλογο του και άλλους στρατιωτικούς ενίσχυσαν την αλληλοκατανόηση μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του στρατηγού Γκερασίμοφ, η πρώτη σε τόσο υψηλό επίπεδο τα τελευταία 11 χρόνια, ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες θετικές εξελίξεις, ανέφεραν οι τουρκικές πηγές.

Ρωσία και Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, με τη Μόσχα να στηρίζει τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ και την Τουρκία να στηρίζει τους μισθοφόρους της “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) για την ανατροπή του.

Τον Νοέμβριο του 2015 οι σχέσεις των δύο χωρών βρέθηκαν στο ναδίρ δεκαετιών, μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από τουρκικό μαχητικό, στον εναέριο χώρο επάνω από την τουρκοσυριακή μεθόριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr