ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, Χαλέπι,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία είναι πάγιο αίτημα της Τουρκίας, η οποία δεν θέλει οι μισθοφορικές τζιχαντιστικές της συμμορίες να βομβαρδίζονται.
Ωστόσο, αυτό δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Τώρα, με αφορμή τον βομβαρδισμό της φάλαγγας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στις αρχές της εβδομάδας, η Γερμανία (καλή φίλη της Τουρκίας) από το “πουθενά” αξιώνει την απαγόρευση πτήσεων αντηχώντας τις αξιώσεις της Άγκυρας.
Απαγόρευση πτήσης στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία για επτά ημέρες, με αφορμή τον βομβαρδισμό κονβόι οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια στην επαρχία του Χαλεπίου, ζήτησε η Γερμανία.
«Η κατάσταση στη Συρία είναι πια στην κόψη του ξυραφιού», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
«Εάν η εκεχειρία έχει κάποιες πιθανότητες να κρατήσει, ο μόνος τρόπος είναι μια προσωρινή, αλλά απόλυτη απαγόρευση πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία – για τρεις ή καλύτερα για επτά ημέρες», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι, είχε ζητήσει την Τετάρτη επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων των ρωσικών και συριακών πολεμικών αεροσκαφών σε σημεία της Συρίας, σαν μια τελευταία σωτηρίας της εκεχειρίας.
Ρωσία και καθεστώς Άσαντ αρνούνται κάθε ευθύνη για τον βομβαρδισμό του κονβόι του ΟΗΕ και της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ωστόσο στην περιοχή όπου επλήγησαν τα οχήματα δεν πετούν αεροσκάφη άλλων δυνάμεων.























































