Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ αναγνώρισε το ανατολικό Χαλέπι (της Αλ Κάιντα) ως “πολιορκημένο”

Ο ΟΗΕ αναγνώρισε το ανατολικό Χαλέπι (της Αλ Κάιντα) ως “πολιορκημένο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ανατολικές συνοικίες στο Χαλέπι, που δέχονται επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν, κήρυξε πολιορκημένη ζώνη ο ΟΗΕ, λόγω της σφοδρότητας της επίθεσης και της απουσίας πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος της Ανθρωπιστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) Γενς Λέρκε ανέφερε ότι πλέον το ανατολικό Χαλέπι πληροί και τα τρία κριτήρια που ορίζουν μία περιοχή ως πολιορκούμενη.

Τα κριτήρια είναι η στρατιωτική περικύκλωση, η έλλειψη πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια και η απουσία ελευθερίας κίνησης για τους αμάχους.

Ο ΟΗΕ εκτιμά τον αριθμό των πολιορκούμενων αμάχων στο ανατολικό Χαλέπι σε 275.000.

Το δυτικό τμήμα της πόλης ελέγχεται από την κυβέρνηση και συνεχίζει να λαμβάνει προμήθειες για τον τοπικό πληθυσμό.

Το Χαλέπι αποτελούσε πριν τον εμφύλιο πόλεμο το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Συρίας.

Η υποκρισία του ΟΗΕ είναι προκλητική. Το Χαλέπι έχει μετατραπεί σε ένα σωρό ερειπίων εδώ και τέσσερα χρόνια και τώρα ανακήρυξαν πολιορκημένες τις ανατολικές συνοικίες του, που ελέγχουν τρομοκράτες που χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και τους κρατούν με τη βία στην πολιορκημένη ζώνη.

Ο ΟΗΕ δεν έχει καμία εξουσία, παρά να δίνει άλλοθι στα εγκλήματα πολέμου των ισχυρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr