ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Βομβαρδίζουμε και εμείς το ISIS στη Μοσούλη

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Βομβαρδίζουμε και εμείς το ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική πολεμική αεροπορία λαμβάνει μέρος στα πλήγματα που καταφέρουν από αέρος στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην περιοχή της Μοσούλης του Ιράκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η Άγκυρα βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες πριν την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης σε διαμάχη με την κυβέρνηση του Ιράκ, η οποία έχει ζητήσει την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το στρατόπεδο Μπασίκα, στον βορρά της χώρας.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η φιλοϊρανική, ελεγχόμενη από τους σιίτες μουσουλμάνους κυβέρνηση του Ιράκ και κυρίως οι παραστρατιωτικές σιιτικές Μονάδες Κινητοποίησης του Λαού (PMU) ενδέχεται να προβούν σε πληθυσμιακή αλλοίωση στη Μοσούλη, όπου κυριαρχούν οι σουνίτες μουσουλμάνοι, καθώς και οι Τουρκμένοι και άλλες μειονότητες.

Στο Ιράκ πλειοψηφούν οι σιίτες μουσουλμάνοι Άραβες, ακολουθούμενοι από τους σουνίτες μουσουλμάνους Άραβες και τους Κούρδους.

Οι σιιτικές PMU, που οργανώνονται κατά το πρότυπο του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, έχουν κατηγορηθεί ότι ασκούν συλλογική τιμωρία κατά αμάχων σουνιτών στις περιοχές που απελευθερώνονται από το Ισλαμικό Κράτος, κατηγορώντας τους συλλήβδην ως συνεργάτες των τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr