ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Μόρσι, Τζιχαντιστές,


















































Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Με κόστος 2 δισ. δολάρια την ημέρα, πόσο μπορεί να αντέξει η Ουάσιγκτον τον πόλεμο με το Ιράν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε 20ετή ποινή κάθειρξης σε βάρος του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Είναι η πρώτη τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος του Μόρσι για κατηγορίες που προκύπτουν από τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων το 2012.
Ο Μόρσι, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της Αιγύπτου ως επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για άλλες υποθέσεις, όπως διαρροή κρατικών μυστικών στο Κατάρ, συνωμοσία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς (επίσης παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) με στόχο την αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο και οργάνωση μαζικής απόδρασης από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.
Ο Μόρσι, ως ηγετική μορφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε προωθήσει και τη συμμαχία Αιγύπτου – Τουρκίας. Με την ανατροπή του “χάλασε” και η συμμαχία αυτή, την οποία ο Ερντογάν έβλεπε ως απαραίτητο άξονα για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.























































