Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό του Άσαντ οι πολιτοφύλακες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι

Έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό του Άσαντ οι πολιτοφύλακες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περάσει από το Ιράκ στη Συρία και να πολεμήσει στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, που είναι ένας συνασπισμός ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών οργανώσεων, διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την «εκκαθάριση» του Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί πολεμούν ήδη στο πλευρό του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και ο συνασπισμός συμμετέχει αυτή την ώρα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η ιρακινή κυβέρνηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

«Μετά την εκκαθάριση όλης της γης μας από αυτές τις τρομοκρατικές συμμορίες, είμαστε πλήρως έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε υπάρχει απειλή για την ιρακινή εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Άχμεντ αλ Ασάντι, εκπρόσωπος του σιιτικού συνασπισμού, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Η KDC προειδοποιεί κατά του συμβιβασμού των κουρδικών δικαιωμάτων στη νέα συμφωνία SDF-Δαμασκού

Μαζλούμ Άμπντι: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας SDF-Δαμασκού – «Οι δυνάμεις μας παραμένουν στις περιοχές τους»

Συρία: Συμφωνία Δαμασκού-SDF – Κατάπαυση του πυρός, στρατιωτική ενσωμάτωση και κουρδικά δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr