Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα και Μέρκελ ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ομπάμα και Μέρκελ ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες των πέντε ισχυρότερων χωρών (οικονομικά και όχι στρατιωτικά) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσουν την Παρασκευή στο Βερολίνο το ζήτημα της επέκτασης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία.

Στη συνάντηση, την οποία θα φιλοξενήσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα συμμετάσχουν, πλην του κ. Ομπάμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας Τερέζα Μέι, Ματέο Ρέντσι και Μαριάνο Ραχόι αντίστοιχα.

Η συνάντηση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με τον τελευταίο να κομίζει μία πολιτική επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία.

Οι θέσεις του κ. Τραμπ έχουν προκαλέσει αμφιβολίες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το κατά πόσο οι κυρώσεις θα διατηρηθούν από πλευράς Ουάσιγκτον μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, η Συρία «σίγουρα θα βρεθεί στο τραπέζι», καθώς την Τρίτη άρχισαν επιθέσεις με πυραύλους κατά των Σύρων τζιχαντιστών από το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνετσόφ στη Μεσόγειο, ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, το προηγούμενο διάστημα, είχαν προκαλέσει οργή σε πολλές δυτικές ηγεσίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr