ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ συμφώνησε με το Μάλι επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών

Η ΕΕ συμφώνησε με το Μάλι επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε στη Μπαμακό συμφωνία με το Μάλι, την πρώτη αυτού του είδους με αφρικανική χώρα, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση των «βαθύτερων αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης» και «να διευκολύνει την επιστροφή από την Ευρώπη των μεταναστών από το Μάλι».

«Είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. εξασφαλίζει τόσο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με αφρικανική χώρα σχετικά με την επιστροφή προσφύγων αιτούντων άσυλο», επισημαίνει σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, που υπέγραψε την συμφωνία.

Ως απάντηση στην πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών του Μάλι Αμπντουλαγιέ Ντιόπ, η ολλανδική επίσκεψη – η οποία έγινε εκ μέρους της επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι – εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης που εγκρίθηκε μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και αφρικανικών κρατών στην Σύνοδο της Βαλέτας για τη μετανάστευση τον Νοέμβριο του 2015, τονίζεται επιπλέον.

Η Ε.Ε. είχε αποφασίσει στη Βαλέτα να βοηθήσει οικονομικά την Αφρική προκειμένου να ανακόψει τις προσφυγικές ροές, με κεφάλαια ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία Ε.Ε. – Μάλι προβλέπει πρωτοβουλίες για παροχή βοήθειας στους νέους προκειμένου να βρουν δουλειά, την ενίσχυση των ικανοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας του Μάλι και μία καλύτερη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες «προκειμένου να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακίνησης ανθρωπίνων όντων και να βελτιωθεί ο έλεγχος των συνόρων».

Εννέα σχέδια ύψους 145,1 εκατομμυρίων ευρώ υιοθετήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επιπλέον, «αξιωματούχοι από το Μάλι θα μεταβαίνουν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για να βοηθούν να καθοριστεί η ταυτότητα των μεταναστών, προκειμένου να επιταχυνθεί η επιστροφή τους», διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου, αναφέροντας την «επανεισδοχή τους και την επανενσωμάτωσή τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr