ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ
Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο - Η δήλωση Τραμπ
Τέλος η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η τουρκική λίρα, η οποία το πρωί της Πέμπτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Οι πιέσεις πυροδοτήθηκαν λόγω της φημολογίας περί επικείμενης υποβάθμισης του κρατικού ομολόγου από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.
To τουρκικό αξιόχρεο βρίσκεται ήδη στην κατηγορία «σκουπίδια» από τους οίκους Standard & Poor’s και Moody’s και μία νέα υποβάθμιση θα συνεπάγεται την περαιτέρω αύξηση του κόστους δανεισμού για δημόσιο και τράπεζες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Fitch, η επόμενη αναθεώρηση της τουρκικής αξιολόγησης είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου.
Από τον Μάιο του 2016, η λίρα έχει απωλέσει το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου, ενώ ανάλογες είναι οι απώλειες και έναντι του ευρώ.
Την Πέμπτη, η τουρκική λίρα κινείται πτωτικά κατά 1,29% στις 3,618 λίρες/δολάριο, ενώ προηγουμένως βρέθηκε ακόμη και στα επίπεδα των 3,65 λιρών/δολάριο.
Πηγή: www.naftemporiki.gr























































