ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την καταγγελία ότι η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν έλαβε μεγάλα ποσά ως αμοιβή σαν κοινοβουλευτικός συνεργάτης του συζύγου της, χωρίς να έχει εργαστεί πραγματικά.
Την έρευνα αναλαμβάνουν οικονομικοί εισαγγελείς, με το ερώτημα της «κακοδιαχείρισης δημοσίων πόρων».
Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και φαβορί για την προεδρία της χώρας είχε δηλώσει εξοργισμένος από σχετικό άρθρο σε εφημερίδα.
Η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ανέφερε ότι η Πενελόπ Φιγιόν πληρώθηκε 600.000 ευρώ ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του συζύγου της, αλλά και του αντικαταστάτη του στην Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, καθώς και για εργασία σε εφημερίδα με άξονα τον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις ότι εργάστηκε πραγματικά.
«Είμαι εξοργισμένος από την απέχθεια και τον μισογυνισμό που αποπνέει το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε ο κεντροδεξιός πολιτικός, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου.























































