Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε τις πηγές νερού της Δαμασκού (φωτο)

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε τις πηγές νερού της Δαμασκού (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο ο συριακός στρατός απελευθέρωσε επιτέλους τις πηγές νερού της Δαμασκού στην περιοχή Γουαντί Μπαράντα.

Οι πηγές είχαν καταληφθεί από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) τον Φεβρουάριο του 2012 και από τότε η υδροδότηση της πρωτεύουσας της Συρίας ελεγχόταν από τους ισλαμιστές.

Η μάχη για την απελευθέρωση των πηγών του νερού ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016. Στο πλευρό του συριακού στρατού πολέμησαν η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, οι παλαιστινιακές Δυνάμεις της Γαλιλαίας και η συριακή πολιτοφυλακή Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας.

Τις πηγές του νερού κρατούσαν ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η Αχράρ Αλ Σαμ, η Τζαΐς Αλ Ισλάμ και η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή η Αλ Κάιντα πρώην Αλ Νούσρα.

Το Σάββατο η τελευταία ομάδα ενόπλων που ήταν ταμπουρωμένη στην κωμόπολη Αΐν Αλ Φιτζάχ, εκεί που βρίσκεται και η δεξαμενή του νερού, αποσύρθηκε από τις θέσεις της ύστερα από συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια στην κωμόπολη εισήλθαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και την ασφάλισαν.

Οι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να λάβουν την αμνηστία που τους πρόσφερε η Δαμασκός και ζήτησαν να μεταφερθούν στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τους ομοϊδεάτες τους.

Η Αΐν Αλ Φιτζάχ είναι η κύρια πόλη στην κοιλάδα της Γουαντί Μπαράντα από όπου πηγάζει το πόσιμο νερό που ρέει στη Δαμασκό. Αυτή η μικρή κωμόπολη ελέγχει την υδροδότηση της πρωτεύουσας.

Η δεξαμένη υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια των μαχών και από τη Δευτέρα τεχνικοί της εταιρείας ύδρευσης της πρωτεύουσας θα ξεκινήσουν τις επισκευές που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες.

Δείτε φωτογραφίες από τη δεξαμενή με τους Σύρους στρατιώτες να πανηγυρίζουν που ανάρτησε το Al Masdar News:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατζ: Το Ισραήλ θα διατηρήσει «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο μέχρι την εξάλειψη της απειλής της Χεζμπολάχ

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr