ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν “Σουηδός” και “Δανός” τζιχαντιστές στην Τουρκία

Συνελήφθησαν “Σουηδός” και “Δανός” τζιχαντιστές στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνελήφθησαν στην Τουρκία δύο υπήκοοι ευρωπαϊκών κρατών, ο Μαχάμαντ Λαμπάν από τη Δανία (45 ετών) και ο Μοχάμεντ Τοφίκ Σάλεχ (38 ετών) από τη Σουηδία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο “Σουηδός” φυσικά και δεν είναι Σουηδός, έχει καταγωγή από το Ιράκ και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος το 2014 όταν πέρασε στη Συρία ως εθελοντής.

Ο Μοχάμεντ Τοφίκ Σάλεχ είχε πάρει μαζί του στην “επανάσταση” και τη γυναίκα του με τις δύο κόρες τους.

Η γυναίκα του, Φατιμέ Ελ Ρουντεΐνι, άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στη Σουηδία όπου κατέθεσε και μήνυση ενάντια στον Σάλεχ για απαγωγή των κοριτσιών τους.

Ο Μαχάμαντ Λαμπάν επίσης δεν είναι Δανός, είναι Λιβανέζος και επίσης έσπευσε στη Συρία για να πολεμήσει για το “χαλιφάτο” των ονείρων του.

Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία στα Άδανα, όπου κρατούνται, ότι είχαν πάει στη Συρία για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και διέψευσαν ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, φωτογραφίες των δύο υπόπτων που βρέθηκαν τους εκθέτουν ως τρομοκράτες, αφού ποζάρουν ένοπλοι και φορώντας στολές παραλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Σύροι τζιχαντιστές -δήθεν στρατιωτικοί σύμβουλοι- στη Σαουδική Αραβία

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr