ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή: Η Τουρκία έκλεισε τα νερά του Ευφράτη

Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή: Η Τουρκία έκλεισε τα νερά του Ευφράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή αφού επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ότι η Τουρκία διέκοψε τη ροή των νερών του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα του νερού στο φράγμα Τισχρίν.

Η μείωση της ποσότητας του νερού έχει ως συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News, η Τουρκία σταμάτησε τη ροή των νερών του Ευφράτη προς τη Συρία στις 23 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του φράγματος Τισχρίν, που παράγει ρεύμα για τη βόρεια Συρία, να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Κούρδοι αξιωματούχοι από τη βόρεια Συρία καταγγέλλουν ότι κλείνοντας η Τουρκία τα νερά του Ευφράτη παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κόβει τη ροή νερού προς τη Συρία. Το είχε κάνει ξανά τον Μάιο του 2014 με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στην τεχνητή λίμνη Άσαντ να πέσει τότε 7 ολόκληρα μέτρα.

Κλείνοντας τα νερά του Ευφράτη η Τουρκία δεν προκαλεί πρόβλημα μόνο στην εμπόλεμη Συρία αλλά και στο επίσης εμπόλεμο Ιράκ.

*Στην κεντρική φωτογραφία το φράγμα Ατατούρκ από το οποίο η Τουρκία ελέγχει τα νερά του Ευφράτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr