ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Κίνα καλεί Βόρεια και Νότια Κορέα να ρίξουν τους τόνους

Γιατί η Κίνα καλεί Βόρεια και Νότια Κορέα να ρίξουν τους τόνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, κάλεσε, σήμερα Τετάρτη, τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές και τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, συνιστούν προετοιμασία για πόλεμο.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τη Δευτέρα τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους ως απάντηση στις στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο Γουάνγκ είπε ότι αυτές οι δοκιμές και οι ασκήσεις προκαλούν την αύξηση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο σαν δύο “τρένα με επιταχυνόμενη ταχύτητα που κατευθύνονται το ένα πάνω στο άλλο”.

“Η εισήγηση της Κίνας είναι, ως πρώτο βήμα, η Βόρεια Κορέα να σταματήσει την πυρηνική δραστηριότητα και οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα να αναστείλουν τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις”, δήλωσε ο Γουάνγκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε χρόνο στο περιθώριο των εργασιών του κινεζικού κοινοβουλίου στο Πεκίνο.

Είπε πως αυτή η “διπλή αναστολή” θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους στη θάλασσα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας τη Δευτέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας με την τελευταία σε μια σειρά πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών που αψηφούν ψηφίσματα που έλαβαν τους τελευταίους μήνες τα Ηνωμένα Έθνη.

“Η κατοχή πυρηνικών όπλων δεν θα φέρει ασφάλεια, η χρήση στρατιωτικής δύναμης δεν είναι διέξοδος”, είπε ο Γουάνγκ.

“Υπάρχει μια ευκαιρία για επανάληψη των συνομιλιών, υπάρχει ακόμη ελπίδα για ειρήνη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr