ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί ζητούν αναγνώριση της “γενοκτονίας των Αλβανών” στα Σκόπια

Οι Αλβανοί ζητούν αναγνώριση της “γενοκτονίας των Αλβανών” στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εβδομαδιαίο περιοδικό των Σκοπίων REPUBLICA κατηγορεί τον ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SDSM των Σκοπίων ότι ωθεί το κρατίδιο σε σύγκρουση με τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο Ζάεφ μας σπρώχνει σε σύγκρουση με τη Σερβία και τη Βουλγαρία», ισχυρίζεται ότι η πλήρης αποδοχή, από τον Ζάεφ της Κοινής Διακήρυξης των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις του κρατιδίου με τη Σερβία και τη Βουλγαρία, οι οποίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται από φίλες γειτονικές χώρες να εξελιχθούν «στους μεγαλύτερους εχθρούς» των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Κοινή Διακήρυξη των τριών αλβανικών κομμάτων, γνωστή και ως “Αλβανική Πλατφόρμα”, η αποδοχή της οποίας θεωρείται προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους -από κοινού ή μεμονωμένα- στη νέα σκοπιανή κυβέρνηση, προβλέπει, μεταξύ άλλων, «την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Κοινοβούλιο της “Μακεδονίας”, το οποίο θα καταδικάζει τη γενοκτονία κατά των Αλβανών της “Μακεδονίας” κατά την περίοδο 1912-1956».

Σύμφωνα με το περιοδικό, με την υιοθέτηση ενός τέτοιου ψηφίσματος ο Ζάεφ θα οδηγήσει ασυνείδητα τη χώρα «σε μία περιπέτεια με δραματικές συνέπειες», καθώς για την περίοδο 1912-1941 οι ευθύνες (για την «γενοκτονία των Αλβανών») θα πρέπει να επιρριφθούν στη Σερβία, η οποία τότε κυριαρχούσε στα εδάφη που σήμερα αποτελούν τα Σκόπια, ενώ για την περίοδο 1941-1944 οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν στη Βουλγαρία, η οποία, ως σύμμαχος του Χίτλερ, κατείχε την περιοχή.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ευθύνες θα πρέπει να επωμισθεί και το κράτος των Σκοπίων, για την περίοδο από την ίδρυση της “Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, ως μέρος της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, το 1944 και μέχρι το 1956.

Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Αλβανία: Μετά τη συνάντηση Ράμα-Μητσοτάκη, βανδαλισμοί σε ελληνικές επιγραφές στη Δρόπολη

Καλαμάτα: Νεκρός άνδρας με μια σφαίρα στο κεφάλι εντοπίστηκε σε στάβλο

Αλ. Τσίπρας: Το «μεγάλο κόλπο» του Μητσοτάκη με τη ΔΕΗ σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr