ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου, Κύπρος, Λευκωσία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,


















































Ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για άμεση μετάβαση σε περιφερειακή σύγκρουση πλήρους κλίμακας
Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS
Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα
Το Ισραήλ ανέπτυξε συστοιχίες του «Σιδηρού Θόλου» για την προστασία των Εμιράτων (ΗΑΕ) από το Ιράν
Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία - «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν αποκλείει ο επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ιταλικής εταιρείας ENI, Λούκα Μπερτέλι την πιθανότητα να βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κύπρου ένα κοίτασμα φυσικού αερίου, παρόμοιο με αυτό του Zorh της Αιγυπτιακής ΑΟΖ.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ένα Zorh στην περιοχή και παρόμοια κοιτάσματα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο για να προστεθούν περισσότερα αποθέματα στο δυναμικό της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Μπερτέλι στο 4ο Eastern Mediterranean Gas Conference, στη Λευκωσία.
Όπως είπε, πολλά κοιτάσματα παρόμοια με το γιγάντιο κοίτασμα Zorh, που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο το 2015, θεωρείται ότι περιέχονται στα κυπριακά ύδατα.
Το κοίτασμα Zorh, που ανακάλυψε η EΝΙ, είναι το 20ό μεγαλύτερο στον κόσμο, περιέχει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (αντιστοιχούν σε 5,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου) και καλύπτει μία περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), Πάνος Κελάμης τόνισε ότι η αισιοδοξία να βρεθεί στην κυπριακή ΑΟΖ το επόμενο Zorh δεν δημιουργείται μόνο από την παρουσία σημαντικών εταιρειών, αλλά και από τα ίδια τα δεδομένα.























































