Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος τραπεζίτης: Επικίνδυνες οι προτάσεις Λεπέν για διπλό νόμισμα

Γάλλος τραπεζίτης: Επικίνδυνες οι προτάσεις Λεπέν για διπλό νόμισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας προειδοποίησε  κατά της εισαγωγής δύο παράλληλων νομισμάτων, όπως άφησε να εννοηθεί η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη.

«Ακούω προτάσεις για ένα διπλό νόμισμα, με την επιστροφή του εθνικού νομίσματος παράλληλα με ένα ευρωπαϊκό νόμισμα. Πρέπει να πω ότι τέτοιου είδους ισχυρισμοί θα έθεταν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη στο νόμισμα», δήλωσε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Μιλώντας σε συνέδριο νομισματικής πολιτικής στην Τράπεζα της Γαλλίας, πρόθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει τροποποιήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων σε σχέση με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Η Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ότι θέλει να αντικαταστήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με ένα άλλο, πιο χαλαρό σύστημα που θα έχει τη μορφή του καλαθιού νομισμάτων ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα) που προηγήθηκε του ευρώ.

Αυτό θα υπάρχει εκ παραλλήλου με το εθνικό νόμισμα, το οποίο είπε ότι ελπίζει πως οι Γάλλοι θα έχουν στις τσέπες τους μέσα σε δύο χρόνια εάν κερδίσει την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Εκλογές Δανία: Η κεντροαριστερά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

Προσομοίωση Δημοκρατίας

ΗΑΕ: Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr