Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16 κράτη των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής στη Διάσκεψη της Ρόδου για τις κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις

16 κράτη των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής στη Διάσκεψη της Ρόδου για τις κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στις 22 και 23 Μαΐου, με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων προερχομένων από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αλγερία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Κύπρο, το Λίβανο, τη Λιβύη, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σλοβακία και την Τυνησία, ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου και του Συμβουλίου Συνεργασίας των κρατών του Κόλπου.

Με τη Διάσκεψη αυτή συνεχίζεται η πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Ρόδο (8-9/9/2016), με στόχο τη σύσταση ενός σχήματος διαλόγου και συνεργασίας που θα ασχολείται με τρέχουσες προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαμορφώνει μια θετική ατζέντα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

Η Διάσκεψη θα έχει ως θέμα τη συμβίωση και τη συνεργασία υπό συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας («Live and Work Together in Peace and Stability») και οι εργασίες της θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας, 22 Μαΐου, όπου θα εξεταστούν οι κοινές γεωπολιτικές προκλήσεις.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση που θα επικεντρωθεί στην παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Η ημερήσια διάταξη της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης (Τρίτη, 23 Μαΐου) θα συμπεριλάβει ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12:45.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Ρόδος: Στη φυλακή 55χρονος για τον βιασμό της κόρης του με την οποία απέκτησε και παιδί

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

Ρόδος: 19χρονος στρατιώτης από την Κρήτη σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...