Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτά είναι τα νέα κατασκοπικά αεροσκάφη της Τουρκίας στο Αιγαίο (φωτο)

Αυτά είναι τα νέα κατασκοπικά αεροσκάφη της Τουρκίας στο Αιγαίο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Κατασκοπεία, Τουρκία,

Τα νέα κατασκοπικά αεροσκάφη της Τουρκίας και συλλογής πληροφοριών TMPATR-72-600 στο Αιγαίο έδωσε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα turkishnavy.net.

Πρόκειται για αεροσκάφος που πρόσφατα υποβλήθηκε σε πρόγραμμα αναβάθμισης με την κωδική ονομασία «Meltem-III». Η ιστοσελίδα τονίζει πως όπως και τα προηγούμενα δύο προγράμματα, έτσι και αυτό υπέστη σημαντικές καθυστερήσεις.

Να θυμίσουμε πως τον Ιούλιο του 2005 ο τότε ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι και ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό 10 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας έναντι 219 εκατομμυρίων δολαρίων, με έναρξη παραδόσεων το 2010.

Το πρώτο ATR-72 500 έφτασε στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας (ΤΑΙ), το 2008. Η ΤΑΙ εργάστηκε ως υποκατασκευαστής της ιταλικής Alenia διενεργώντας όλες τις μετατροπές από το αρχικό σκάφος. Τον Μάιο του 2013 ξαφνικά υπήρξε αλλαγή στα σχέδια. Η απαίτηση μειώθηκε στα 8 από τα 10 αεροπλάνα. Τα δύο θα ήταν για μεταφορές προσωπικού και φορτίων και τα υπόλοιπα έξι θα έπαιρναν την διαμόρφωση αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας.

Τον Ιούλιο του 2013 το πρώτο αεροσκάφος παραδόθηκε στο τουρκικό ναυτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr