ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου επισκέπτεται το Κατάρ παριστάνοντας το «περιστέρι της ειρήνης»

Ο Τσαβούσογλου επισκέπτεται το Κατάρ παριστάνοντας το «περιστέρι της ειρήνης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί την Τετάρτη το “πολιορκημένο” Κατάρ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί και στη Σαουδική Αραβία εάν οι διπλωμάτες καταφέρουν να κανονίσουν συναντήσεις.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρεθεί στο Κατάρ παριστάνοντας τον “μεσολαβητή” για την εκτόνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Περσικό Κόλπο μεταξύ του κρατιδίου και των Αράβων γειτόνων του.

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε τα σχέδιά του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπουρούντι.

Όπως είπε θα συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και τον ομόλογό του σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εκτελεί σχέδιο μετατροπής του Κατάρ σε τουρκικό προτεκτοράτο, είπε ότι θα συζητήσει με τους Καταριανούς άρχοντες τις εξελίξεις στην περιοχή, ενώ δεν απέκλεισε να περάσει στη συνέχεια και στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά αναμένει ακόμα μια απάντηση από τους Σαουδάραβες.

Όπως πρόσθεσε, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, ο γηραιότερος ηγέτης στον Κόλπο, πρέπει να επιδείξει ηγεσία και να επιλύσει την κρίση με το Κατάρ, που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από την απόφαση αρκετών αραβικών και μουσουλμανικών κρατών να διακόψουν σχέσεις με το κρατίδιο επειδή, όπως το κατηγορούν, υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

ΗΠΑ: Πλήγματα κατά ιρανικών ταχυπλόων ενώ η Τεχεράνη επιτίθεται σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Εμιράτων

Ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για άμεση μετάβαση σε περιφερειακή σύγκρουση πλήρους κλίμακας

Τουρκική ΥΣΤΕΡΙΑ! Αμερικανός ρεπουμπλικανός πολιτευτής θέλει την Αγία Σοφία πίσω στους Έλληνες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr