ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κυπριακό Ζήτημα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νουμάν Κουρτουλμούς, Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία,


















































Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ
Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει... «γαλοπούλα» της ειρήνης
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ όπου θα γίνει δεκτός στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τον Μπιναλί Γιλντιρίμ θα συνοδεύει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομικών Νατσί Αγμπάλ, ο υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την Δυτική Θράκη.
Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό θα είναι ακόμα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.
Όπως από την Τετάρτη έχει γράψει το ΙΒΝΑ στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό, τα ευρωτουρκικά, οι περιφερειακές εξελίξεις (Συριακό, Κατάρ κλπ) και η οργάνωση του Ανώτατου Συμβούλιου Ελλάδας Τουρκίας G2G που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.
Όπως σχολίαζαν κυπριακές διπλωματικές πηγές η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού γίνεται στο πλαίσιο της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό στις 28 Ιουνίου στην Γενεύη καθώς αυτή την φορά γίνεται η επιθυμία του Έλληνα Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει συνάντηση προετοιμασίας, κάτι που στην συνομιλές της Γενεύης τον Ιανουάριο δεν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως είχε ζητήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των δυο ομολόγων θα ακολουθήσουν διευρυμένες ενώ με το πέρας τους θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των δυο Πρωθυπουργών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ακολούθως ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί γύρω στη 13.00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη για ιδιωτική επίσκεψη.
Από την πρωτεύουσα του Έβρου ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ταξιδέψει οδικώς για την Κομοτηνή όπου θα παρακαθίσει στο θρησκευτικό δείπνο του Ramadan Iftar.
























































