ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Ανεργία, Ελληνικά Ομόλογα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Θέσεις Εργασίας,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με τη πρόσφατη απόφαση του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη θετική αντίδραση των διεθνών χρηματαγορών και τη διαμόρφωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή της κρίσης, εξελίξεις που φέρνουν εγγύτερα την πρόσβαση της χώρας στις αγορές. Ο στόχος αυτός είναι κρίσιμος αλλά όχι ο απώτατος, διευκρίνισε ο Αλ. Τσίπρας, καθώς τελικό στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η πλήρης επαναφορά της οικονομίας σε συνθήκες ομαλότητας, η αναπλήρωση των απωλειών σε κοινωνικά δικαιώματα και ανάγκες που προκάλεσε η κρίση, με προτεραιότητα σε όσους επλήγησαν περισσότερο από αυτή, και βεβαίως η ανάκτηση της απασχόλησης.
Επιπλέον, η πρόσβαση στις αγορές θα αποτελέσει σήμα για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Ως γεγονός ύψιστης σημασίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την αναφορά της απόφασης του Eurogroup στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, και ευχαρίστησε για τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε τόσο την έξοδο στις αγορές όσο και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ως απολύτως εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους και επεσήμανε τη σημασία της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας.
























































