Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήσεις Λιλλήκα στην Αθήνα για το Κυπριακό – Είδε Τσίπρα και Κουτσούμπα

Συναντήσεις Λιλλήκα στην Αθήνα για το Κυπριακό – Είδε Τσίπρα και Κουτσούμπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τετάρτη  με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών της Κύπρου, κ. Γιώργο Λιλλήκα, με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Νωρίτερα, ο κ. Λιλλήκας συναντήθηκε και με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «νέα φάση στην οποία φαίνεται να έχει μπει πλέον το κυπριακό πρόβλημα με έντονη την ανησυχία, η Τουρκία να μην δημιουργήσει νέα τετελεσμένα όπως έπραξε στο παρελθόν τα οποία θα επιχειρήσει στην συνέχεια να επιβάλλει ως συνιστώσες της όποιας λύσης του Κυπριακού».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία προχωρά στην υλοποίηση κάποιου Πλάνου Β και επιβάλλεται από ελληνικής πλευράς και κυπριακής πλευράς, με κύρια βέβαια ευθύνη της κυπριακής κυβέρνησης, να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις αποτρεπτικές για την Άγκυρα στο να μην μπορέσει να υλοποιήσει τα όποια πλάνα έχει σχεδιάσει για το Κυπριακό».

«Είχα υποβάλει και την εισήγηση κατά πόσο μπορεί να συζητηθεί, κάτι που θα το θέσω και στον πρωθυπουργό στη συνέχεια, η σύσταση ή η σύγκληση μιας πανεθνικής διάσκεψης για να συζητήσουμε μια ολοκληρωμένη πλέον στρατηγική, η οποία θα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη λύση του Κυπριακού και την ανατροπή των δεδομένων της εισβολής και της κατοχής» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...