ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Νομικά άκυροι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα

Κύπρος: Νομικά άκυροι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Τουρκία,

Νομικά είναι άκυροι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα επισημαίνει η Κύπρος με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που έστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στο διεθνή οργανισμό, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι ισχυρισμοί της Τουρκίας παραβλέπουν παντελώς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την Υφαλοκρηπίδα της Δημοκρατίας της Κύπρου, όπως αυτές απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία τυγχάνει σχεδόν καθολικής συμμετοχής και αντικατοπτρίζει το σχετικό Εθιμικό Διεθνές Δίκαιο.

Επιπλέον, ως προς τους υπόλοιπους ισχυρισμούς της Τουρκίας, σημειώνεται ότι με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 (του 1983) και 550 (του 1984), οι οποίες καταδικάζουν την απόσχιση μέρους της Δημοκρατίας της Κύπρου και θεωρούν ως νομικά άκυρη τη διακήρυξη της «ΤΔΒΚ», συνάγεται ότι οποιεσδήποτε «συμφωνίες» με αυτή την παράνομη οντότητα είναι επίσης νομικά άκυρες.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζεται, η «συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας», στην οποία αναφέρεται η εν λόγω επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας και η σχετική ρηματική διακοίνωση της 10ης Απριλίου 2014, είναι παντελώς άκυρη και κενή περιεχομένου και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές

Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια

Οι Ισραηλινοί καταλαμβάνουν τον τουρκικό τζιχαντιστικό στολίσκο που έπλεε προς τη Γάζα

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr