ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φλαμπουράρης: Το πακέτο Γιούνκερ είναι δανειοδότηση σε επιχειρήσεις- Δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση

Φλαμπουράρης: Το πακέτο Γιούνκερ είναι δανειοδότηση σε επιχειρήσεις- Δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις του σχετικά με το πακέτο Γιούνκερ που προκάλεσαν αντιδράσεις προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Φλαμπουράρης, αφού κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, διευκρινίζει πως: “Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του”.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Φλαμπουράρη έχει ως εξής:

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τα όσα είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη για το “πακέτο Γιούνκερ”, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης επεσήμανε το εξής:

“Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του.
Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άμεσα ευρωπαϊκά μέτρα για εξασφάλιση επαρκών καυσίμων στα αεροπορικά ταξίδια στην ΕΕ και την προστασία του τουρισμού ζητά η Κουντουρά με ερώτηση στην Κομισιόν

Φαραντούρης: Πού πάνε τα λεφτά για τη Συρία την ώρα που διώκονται Χριστιανοί;

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς Κάγια Κάλας: «Η ΕΕ οφείλει να δράσει άμεσα για την προστασία της χριστιανικής μειονότητας στη Συρία»

Μετά από ερώτηση Φαραντούρη η Κάγια Κάλας καταδίκασε τις τουρκικές «μαγκιές» στις θάλασσές μας

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...