ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν η βόρεια Ιταλία δεν θέλει να γίνει δεύτερη Καταλονία…

Όταν η βόρεια Ιταλία δεν θέλει να γίνει δεύτερη Καταλονία…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ιταλοί του βορρά δεν θέλουν ανεξάρτητο κράτος, αφού η ποθούμενη ανεξαρτησία είναι καθαρά οικονομικής φύσης.

Με επίκεντρο τις τουριστικές μητροπόλεις, τη Βενετία, τη Βερόνα και το Μιλάνο, οι δύο περιφέρειες του Βένετο και της Λομβαρδίας είναι από τις πιο πλούσιες στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, οι δύο περιφερειάρχες, Λούκα Τζάια και Ρομπέρτο Μαρόνι, δεν θέλουν ανεξαρτησία, θέλουν απλά να υπογραμμίσουν το μεγάλο ποσό χρημάτων που πρέπει να εμβάζουν στη Ρώμη.

Με το δημοψήφισμα διαθέτουν πλέον λαϊκό έρεισμα να διαπραγματευτούν το ποσό.

Αντίθετα οι Καταλανοί ζητούν περισσότερα. Ο περιφερειακός πρωθυπουργός Κάρλες Πουτζδεμόν ναι μεν ανακάλεσε προφορικά την κήρυξη ανεξαρτησίας που υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου, αλλά δεν συμμορφώθηκε στο αίτημα Ραχόι να αποκηρύξει ρητά μέχρι τις 19 Οκτωβρίου κάθες αποσχιστική προσπάθεια.

Η διαφορά στην αντιμετώπιση έγκειται στο ότι τα δημοψηφίσματα στη βόρεια Ιταλία είναι συνταγματικά, «ενώ στην Καταλονία δεν είναι» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν – Σκληρές δηλώσεις και απειλές

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr