ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρεξ Τίλερσον στο Αφγανιστάν για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA

Ο Ρεξ Τίλερσον στο Αφγανιστάν για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μη προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, έξω από την Καμπούλ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι.

Σύμφωνα με το Reuters, σε ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Καμπούλ ανέφερε χθες ότι η νέα αμερικανική στρατηγική για τη Νότια Ασία καθιστά σαφή τη δέσμευση των ΗΠΑ για ειρήνευση του Αφγανιστάν και πάταξη των κρησφύγετων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η αιφνίδια επίσκεψη του Τίλερσον πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες ύστερα από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων, που οδήγησαν στον θάνατο περισσότερους από 200 ανθρώπους, με στόχο σιιτικά ισλαμικά τεμένη και εγκαταστάσεις της αφγανικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, η CIA αποφάσισε κατ’ εντολήν του προέδρου Τραμπ, την επέκταση των μυστικών της επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, αποστέλλοντας στη χώρα έμπειρα στελέχη και εκπαιδευμένους υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, με στόχο την εξόντωση της ηγεσίας των Ταλιμπάν και των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Η διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί μεταστροφή της τακτικής της CIA στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως σημειώνει, μέχρι τώρα, η ηγεσία της CIA θεωρούσε ότι οι επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν αποτελούν χάσιμο χρόνου και κεφαλαίων.

Πρώην στελέχη της CIA επιμένουν ότι ο αμερικανικός στρατός είναι καταλληλότερος για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας.

Η επέκταση της αποστολής της CIA αντικατοπτρίζει τον ενισχυμένο ρόλο που καλείται να παίξει η υπηρεσία υπό τον νέο της διευθυντή, Μάικ Πομπίο.

Στο πλαίσιο της νέας αποστολής της, η CIA έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των βομβαρδισμών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχεύοντας συμμορίες των Ταλιμπάν εντός του Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα

Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν

Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr