ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δήμαρχος του Καράκας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία

Ο δήμαρχος του Καράκας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ισπανία,

Ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, όπου βρίσκεται από τις 18 Νοεμβρίου, αφού διέφυγε από τη Βενεζουέλα όπου είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 62χρονος Λεντέσμα, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης, «ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, μετά από τρία χρόνια φυλάκισης και κατ’ οίκον περιορισμού στη χώρα του» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ινίγκο Μέντες δε Βίγκο.

Ο Λεντέσμα, ο ιδρυτής του κόμματος Alianza Bravo Pueblo, έφυγε από τη Βενεζουέλα για την Κολομβία στις 17 Νοεμβρίου και από εκεί ταξίδεψε στην Ισπανία, χώρα όπου ζουν πολλοί αντιφρονούντες.

Φυλακίστηκε το 2015

Είναι δήμαρχος του Καράκας από το 2009, αλλά συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2015, αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Παρέμεινε στη φυλακή για δύο μήνες και κατόπιν τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν – Σκληρές δηλώσεις και απειλές

Το Μαρόκο δήλωσε ότι προειδοποίησε την Ισπανία μετά τη δικαστική απόφαση για τη μετάναστευση

«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο – Οι τιμές στα ύψη

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr