ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουρκικές ειδικές δυνάμεις, 180 άνδρες, αναπτύχθηκαν στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
“Άνδρες από την Ταξιαρχία Χωροφυλακής “Λύκοι”, που έχει την έδρα της στην πόλη Τοκάτ [Ευδοξία] του Πόντου, πραγματοποίησαν τελετή αναχώρησης πριν μεταφερθούν στη Συρία”, γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Η πόλη Αλ Μπαμπ βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και η φρουρά της αποτελείται από ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας που συμμετείχαν στην επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία το καλοκαίρι του 2016.
Οι Τούρκοι χωροφύλακες πριν αναχωρήσουν για την Αλ Μπαμπ.Να σημειωθεί ότι η πόλη Αλ Μπαμπ, που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πολιορκήθηκε από μια δύναμη 8.000 Τούρκων στρατιωτών και 4.000 ισλαμιστών επί τρεις μήνες δίχως να καταφέρουν να την πάρουν από τους 600 τζιχαντιστές που την κρατούσαν, ενώ οι Τούρκοι υπέστησαν και βαριές απώλειες σε τανκς και άρματα μάχης.
Τελικά, για να μην εξευτελιστούν εντελώς, πλήρωσαν λύτρα στους τζιχαντιστές για να τους παραδώσουν την πόλη.
Οι Τούρκοι φαίνεται ότι ενισχύουν την Αλ Μπαμπ γιατί φοβούνται ότι σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από τους Κούρδους, οι ισλαμιστές Σύροι μισθοφόροι τους θα τραπούν σε φυγή.
Πολεμικός χάρτης των κατεχόμενων από την Τουρκία συριακών εδαφών. Με μπλε χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο οι Κούρδοι, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας και με πράσινο η Αλ Κάιντα.























































