ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ταγματάρχης Ταλάλ Σιλό που αποσκίρτησε από τους Κούρδους στην Τουρκία “μίλησε”

Ο ταγματάρχης Ταλάλ Σιλό που αποσκίρτησε από τους Κούρδους στην Τουρκία “μίλησε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU παραχώρησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ταλάλ Σίλο, που αποσκίρτησε στην τουρκική πλευρά. Να σημειωθεί ότι ο ταγματάρχης Ταλάλ Σιλό δεν είναι Κούρδος αλλά Τουρκμένος της Συρίας, δηλαδή Τούρκος.

Ο Ταλάλ Σιλό λιποτάκτησε από τις κουρδικές γραμμές στα μέσα Νοεμβρίου και παραδόθηκε στους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι ο Ταλάλ Σιλό εκβιάστηκε από την Άγκυρα επειδή κρατάνε τα παιδιά του στην Τουρκία. Επίσης λέγεται ότι και μέλη της οικογένειάς του έπαιξαν ρόλο στην αποστασία του.

Ο Ταλάλ Σιλό ήταν ταγματάρχης του συριακού στρατού και πέρασε στο αντάρτικο το 2011. Στη συνέχεια εντάχθηκε με τους άνδρες του στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες οι Κούρδοι είναι ο κορμός αλλά συμμετέχουν δημοκρατικές αραβικές και ασσυριακές δυνάμεις. Ο Ταλάλ Σιλό ήταν η τουρκμενική εξαίρεση, μιας και οι Τουρκμένοι της Συρίας έχουν ενταχθεί υπό τουρκική διοίκηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ταλάλ Σιλό έδωσε αναφορές στις τουρκικές υπηρεσίες για τον οπλισμό που έδωσαν οι Αμερικανοί στους Κούρδους και τους συμμάχους τους και πολύτιμες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια των Κούρδων.

Αναμένεται η δημοσίευση της συνέντευξης από το ANADOLU.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr