Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ σε Τίλερσον: «Χαλαρώστε» με τη Βόρεια Κορέα και αρχίστε διαπραγματεύσεις

Λαβρόφ σε Τίλερσον: «Χαλαρώστε» με τη Βόρεια Κορέα και αρχίστε διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ότι η «επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον» έχει αυξήσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και είναι απαράδεκτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας παραβιάζει τους όρους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

»Εντούτοις, ο Λαβρόφ για μία ακόμη φορά επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ και της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

»Η ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια μετάβαση από τη γλώσσα των κυρώσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τονίστηκε» επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη συριακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία, προστίθεται στο δελτίο Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr