Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία θα «μεταρρυθμίσει» το σύστημα υποδοχής προσφύγων στο έδαφός της

Η Γαλλία θα «μεταρρυθμίσει» το σύστημα υποδοχής προσφύγων στο έδαφός της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ότι η Γαλλία μπορεί να «αντεπεξέλθει στην πρόκληση της ενσωμάτωσης των προσφύγων», υπό τον όρο ότι θα μεταρρυθμίσει το σύστημα υποδοχής τους, που «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο», στέλνει ο επικεφαλής του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μετά τις επικρίσεις που προκάλεσε το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για το δικαίωμα ασύλου, ο Κριστόφ Καστανέρ, ο επικεφαλής του κόμματος Η Δημοκρατία Μπροστά (La République en Marche, LREM), καλεί στο άρθρο του στη Journal du Dimanche να γίνουν «ξεκάθαρες διαπιστώσεις για το σύστημα υποδοχής και ενσωμάτωσης» προσφύγων στη Γαλλία.

«Οι αιτήσεις (για τη χορήγηση) ασύλου αυξήθηκαν κατά 80% από το 2010», τονίζει ο επικεφαλής του LREM, για τον οποίο οι συνθήκες φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων «δεν είναι αξιοπρεπείς».

Η πραγματικότητα γύρω από το δικαίωμα ασύλου θα αλλάξει «αν έχουμε το θάρρος να επανεξετάσουμε όλες τις διαδικασίες μας για το άσυλο και να εγγυηθούμε την πραγματική αποτελεσματικότητά τους», συνεχίζει.

Η Γαλλία θα κάνει τους προσεχείς μήνες «έναν σημαντικό διάλογο» για το δικαίωμα του ασύλου, ο οποίος θα είναι «επιτυχής υπό τρεις όρους», σημειώνει.

«Πρέπει καταρχήν να μεταρρυθμιστούν σε βάθος οι διαδικασίες για τις αιτήσεις ασύλου.

»Ενισχύοντας τα μέσα της γαλλικής υπηρεσίας προστασίας προσφύγων και απάτριδων (Office français de protection des réfugiés et apatrides, OFPRA) και ορίζοντάς της ως στόχο να επεξεργάζεται τους φακέλους μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες», προτείνει ο Καστανέρ.

Η OFPRA πρέπει επίσης να οργανώσει «αποστολές» σε χώρες διέλευσης μεταναστών και προσφύγων «για να διαχειρίζεται καλύτερα τις ροές».

Η υποδοχή αυτών που αποκτούν δικαίωμα να «εγκατασταθούν για μεγάλο διάστημα στη χώρα» προϋποθέτει το να «επαναπατρίζονται πιο συστηματικά αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα ασύλου», συμπληρώνει καθώς, όπως σημειώνει ο Καστανέρ, μόνο «το 4%» εξ όσων οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου απορρίπτονται επαναπατρίζονται.

«Η Γαλλία μπορεί να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της ενσωμάτωσης των προσφύγων. Αυτή είναι η πεποίθηση της κυβέρνησης, που καταπιάνεται με το ευαίσθητο αυτό ζήτημα με θάρρος και χωρίς ταμπού. Διότι το σύστημα υποδοχής (στη χώρα) μας δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει έτσι», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σι Τζινπίνγκ: Σκοπεύει να «αναλάβει δράση» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr