Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία για 6ωρη εργασία στη Γερμανία πέτυχε το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ευρώπης

Συμφωνία για 6ωρη εργασία στη Γερμανία πέτυχε το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμφωνία για 6ωρη εργασία στη Γερμανία, πέτυχε το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ευρώπης , το IG Metall. Πιο συγκεκριμένα, εξασφάλισε να μπορούν να εργάζονται τα μέλη του με μειωμένα ωράρια εργασίας κάτω από έξι ώρες ημερησίως σε μια συμφωνία που μπορεί να έχει επιπτώσεις για σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εργαζομένους στη χώρα.

Η συμφωνία καλύπτει περίπου 900.000 εργαζομένους στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, αλλά αναμένεται να επιφέρει αλλαγές σ’ ολόκληρη τη χώρα και σε άλλες βιομηχανίες.

Ως εκ τούτου από τον ερχόμενο χρόνο οι εργαζόμενοι σε πολλές από τις σημαντικότερες γερμανικές βιομηχανίες θα μπορούν -εφόσον θέλουν περισσότερο προσωπικό χρόνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ή π.χ. για να φροντίσουν τα παιδιά τους ή τους άρρωστους γονείς τους- να εργάζονται -με μειωμένες φυσικά απολαβές- μόνο 28 ώρες εβδομαδιαίως για έως και δύο έτη , πριν επανέλθουν και πάλι στο σύστημα των 35 ωρών που ισχύει σήμερα, ενώ οι εργοδότες τους δεν θα μπορούν να τους εμποδίζουν.

Η συμφωνία για το ευέλικτο ωράριο επήλθε μετά την κήρυξη τριών 24ωρων απεργιών

Η συμφωνία για το ευέλικτο ωράριο επήλθε μετά την κήρυξη τριών 24ωρων απεργιών από την IG Metall και την λευκή απεργία εργαζομένων σε ορισμένες βιομηχανίες και προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να παρέχουν δυνατότητα σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν να εργάζονται 40 ώρες εβδομαδιαίως, προκειμένου να αυξηθεί ο μισθός τους.

Η συμφωνία είναι «ορόσημο στο δρόμο για έναν σύγχρονο, αυτοπροσδιοριζόμενο κόσμο εργασίας», είπε ο ηγέτης του IG Metall, Γιεργκ Χόφμαν.

Η συμφωνία συνιστά ένα σημαντικότατο βήμα προς την ευέλικτη εργασία στην Ευρώπη και αντανακλά την αυξημένη αυτοπεποίθηση των συνδικάτων στη Γερμανία, που διεκδικούν για τους εργαζομένους ένα δίκαιο μερίδιο λόγω της καλής πορείας της γερμανικής οικονομίας, που αναμένεται να εμφανίσει φέτος ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 2%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ – Το πόρισμα της Αρχής

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Γερμανική έρευνα: Στο 21,6% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Αύξηση και στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr