ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Θερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους - Κορύφωση της ηλιακής ισχύος
Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων - «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης έδωσαν στον Ισπανό υπουργό Λουίς ντε Γκίντος το χρίσμα για να διαδεχτεί τον Μάιο τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο.
Η σύσταση του Eurogroup για την υποψηφιότητα ντε Γκίντος προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετηθεί τυπικά από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) την Τρίτη.
Στη συνέχεια θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Η τελική απόφαση αναμένεται να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και 23ης Μαρτίου.
Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου του 2018, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο αντιπρόεδρο, τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάνσιο. Η θητεία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ είναι οκταετής και μη ανανεώσιμη.
O Λούις ντε Γκίντος, δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, μέσα στις επόμενες ημέρες.
Υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ είχε θέσει και ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, υποψηφιότητα που όμως αποσύρθηκε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Γιούρογκρουπ.
Η επιλογή ενός «νότιου» όπως ο Ισπανός κεντροδεξιός πολιτικός για την αντιπροεδρία αυξάνει τις πιθανότητες ενός «βόρειου» – όπως του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν – να αντικαταστήσει τον Μάριο Ντράγκι στην κεφαλή της ΕΚΤ το 2019.























































