ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία κατέλαβε αεροδρόμιο που έλεγχε η Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία

Η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία κατέλαβε αεροδρόμιο που έλεγχε η Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται η εμφύλια σύγκρουση μεταξύ τζιχαντιστικών οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Την Τρίτη η νέα τζιχαντιστική συμμαχία, η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία, κατέλαβε από τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, ένα ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που πρόσκεινται στην ισλαμιστική αντιπολίτευση, η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Σουρία κατέλαβε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ταφτανάζ ύστερα από σύντομη μάχη με τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ταφτανάζ είναι στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Συνολικά η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) έχει χάσει μέσα σε 24 ώρες τρία σημαντικά οχυρά της στην Ιντλίμπ από τους αντιπάλους της και πρώην συμμάχους της.

Η Τζαμπχάτ Ταχρίρ Αλ Σουρία προέκυψε από την ένωση των τουρκόφιλων τζιχαντιστικών οργανώσεων Αχράρ Αλ Σαμ και Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Το Κατάρ πρώτα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και μετά εμφανίζεται ως ειρηνοποιός

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr