ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Κλείνει και άλλο η ψαλίδα – Κόλαφος για πολιτικούς στο σκάνδαλο Novartis

Δημοσκόπηση: Κλείνει και άλλο η ψαλίδα – Κόλαφος για πολιτικούς στο σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στάση αναμονής σε σχέση με τις επιλογές του στις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν, αλλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τα εν εξελίξει σκάνδαλα και την πολύκροτη υπόθεση της Novartis εκφράζει το εκλογικό σώμα. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία είχε ξεπεράσει τις 13 μονάδες έναν χρόνο πριν, έχει μειωθεί πλέον σε μονοψήφιο αριθμό.

Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (20,8% έναντι 11,9%).

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το Κίνημα Αλλαγής 9,5%, το ΚΚΕ 8,5%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,3% και άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 11%.

Πέρα από τη σημαντική μείωση της «ψαλίδας» που μειώνεται στο 7%, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη των πολιτών για την υπόθεση της Novartis, με το 73% να πιστεύει ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον αριθμό να πηγαίνει στο 65% και το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση, να είναι μόλις 6%.

Από κει και πέρα, άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, είναι τα παρακάτω:

· 81%: πολύ και αρκετά σημαντική η ρύθμιση του χρέους (17%: λίγο και καθόλου σημαντική).

· 79%: πολύ και αρκετά σημαντική η ρήτρα ανάπτυξης (18%: λίγο και καθόλου σημαντική).

· 81%: η Ελλάδα πρέπει να εξαντλεί τα διπλωματικά μέσα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

· 41%: η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένδειξη επικείμενης επιθετικής ενέργειας (36%: γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης της γείτονος).

· 71%: να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ (14%: να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς).

· 57%: συμφωνεί με σύνθετη ονομασία έναντι όλων, σλαβόφωνη, αμετάφραστη, με αλλαγή Συντάγματος ΠΓΔΜ (26%: διαφωνεί)

· Αν προκύψει συμβιβαστική λύση με τον όρο «Μακεδονία» τι πρέπει να κάνει η ΝΔ; 21%: να την αποδεχτεί, 34%: εξαρτάται από τη λύση, 41%: να την απορρίψει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση RealPolls: Mονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – Πάνω από 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Όχι» σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη λέει το 67%

Δημοσκόπηση GPO: «Φλερτάρει» με διψήφιο ποσοστό ο Σαμαράς – Ο Κώστας Καραμανλής εκφραστής της ΝΔ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...